Zakelijk


Financiële problemen bij medewerkers veroorzaken enorm veel stress en leiden daardoor vaak tot uitval op de werkvloer. Bij deze medewerkers is over het algemeen niet sprake van een medische indicatie; zij zien simpelweg door de bomen het bos niet meer.

Voor werkgevers is loonbeslag vaak de eerste indicatie dat er financieel het één en ander scheef loopt. Mensen zijn in veel gevallen zelf niet in staat om betalingsregelingen te treffen met schuldeisers, waardoor de problemen almaar groter worden. Door het loonbeslag kunnen vaak andere vaste lasten niet meer betaald worden. Deze situatie veroorzaakt uiteindelijk zoveel stress dat men zich ziek gaat melden. Veel werkgevers hanteren 100% salaris doorbetaling bij ziekte voor bijvoorbeeld de eerste zes weken. Daarna ontvangen mensen vaak 70% ziektegeld. Minder inkomsten doen de schulden oplopen waardoor problemen uiteindelijk niet meer te overzien zijn. En het moge duidelijk zijn dat dit niet alleen zorgt voor verzuim maar ook vaak voor bedrijfsdiefstal.

Woningbouwverenigingen, hypotheekverstrekkers, energiemaatschappijen, telecombedrijven en Waterschappen hebben dagelijks te maken met betalingsachterstanden van bijzonder veel klanten. In veel gevallen worden hier deurwaarders op gezet die deze achterstanden moeten incasseren. Het grote probleem is dat voor mensen met schulden de problemen hierdoor eerder groter worden dan dat ze opgelost worden.

Iedere volwassene is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen financiën. Het kwijtschelden van schulden is niet direct de oplossing. Leefpatronen veranderen en structuur in financiën aanbrengen, is van het allergrootste belang. Daarom is onze visie: preventie, aanspreken en oplossen. Wij geloven in de kracht van korte lijnen, strikte afspraken en daadwerkelijke oplossingen die in gezamenlijk belang worden gevonden.
Dit vereist in bijna alle gevallen discipline van de schuldenaar en een andere benadering van de schuldeiser.

Wilt u meer weten over onze aanpak voor wat betreft preventieve maatregelen of het behandelen/afhandelen van reeds ontstane schulden bij medewerkers of klanten dan kunt u ons bellen of een mail sturen voor het maken van een afspraak. Wij komen graag bij u langs om uit te leggen wat wij voor u kunnen betekenen.

Contact

Aangesloten bij:

logo groot