Inkomensbeheer


Voor wie?
Inkomensbeheer is voor iedereen die moeite heeft om een compleet beeld te behouden van de eigen financiële situatie. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Er kan sprake zijn van wisselende inkomsten, schuldenproblematiek of psychische problemen.


Wat mag u van ons verwachten als uw inkomensbeheerder?
Als er vanuit het intakegesprek is gekozen voor inkomensbeheer stellen we om te beginnen een overeenkomst op. Deze overeenkomst wordt door alle partijen getekend.
Er wordt op uw naam een bankrekening geopend waarop voortaan al uw inkomsten worden gestort. Deze rekening wordt door ons beheerd. Wij stellen een budgetplan op en informeren al uw inkomensverstrekkers.
We spreken samen af over welk bedrag u wekelijks kunt beschikken. Dit bedrag storten wij op een privérekening die u zelf beheert. Hebt u nog geen rekening dan openen wij er een voor u.
Bovendien schrijven wij alle betrokken instanties aan om het postadres te wijzigen, zodat wij direct en adequaat kunnen reageren daar waar nodig.
Wij nemen contact op met eventuele schuldeisers en proberen met hen betalingsregelingen te treffen.
Daar waar mogelijk vragen wij overige regelingen voor u aan. Hierbij valt te denken aan: huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget, alleenstaande ouderkorting, enz.
U krijgt inzicht in uw eigen financiële situatie aangezien wij met gebruikersvriendelijke software werken waarvoor u inloggegevens ontvangt zodat u op elk moment kunt meekijken met wat wij allemaal doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat u uw eigen geldzaken weer gaat beheren. Desgewenst bieden wij op de achtergrond nog enige tijd begeleiding aan.


U kunt kiezen uit twee verschillende pakketten bij inkomensbeheer: Inkomensbeheer en Inkomensbeheer extra.

Pakket Inkomensbeheer:
Wij zorgen ervoor dat uw vaste lasten worden betaald, dat u elke week een vast bedrag aan leefgeld ontvangt en dat het postadres bij instanties gewijzigd wordt. Ook verzorgen wij het aflossen van betalingen.

Pakket Inkomensbeheer extra:
Dit omvat het standaard Pakket Inkomensbeheer (zie hiernaast) plus: Wij helpen u bij het aanvragen van uitkeringen, schuldenregelingen en toeslagen. Wij verzorgen uw belastingaangifte (Box1).


Kosten?
De kosten voor inkomensbeheer bestaan uit eenmalige intake- en opstartkosten en daarnaast een maandelijkse vergoeding. U kunt alle tarieven die wij hanteren vinden onder het kopje ‘Kosten’.

Kosten


Voorwaarden?
Als er in uw situatie sprake is van schulden, dan is het vaak niet mogelijk om de kosten van inkomensbeheer te betalen. Een derde partij zal deze kosten dan voor u moeten dragen. Dit kan de gemeente zijn, familie of vrienden of bijvoorbeeld uw werkgever. Heeft u geen schulden dan zullen de kosten vanuit uw eigen budget worden betaald.

Aangesloten bij:

logo groot