Familiebewind


Als iemand onder bewind wordt gesteld door de kantonrechter, komt het vaak voor dat een ouder of ander familielid benoemd wordt als bewindvoerder. Dit noemen we het familiebewind. Voor de onder bewind gestelde is dit meestal erg prettig.
Voor de persoon die het moet gaan regelen is het, vooral in begin, een grote uitdaging om de gehele financiële situatie stabiel te krijgen. Daarnaast moet de familiebewindvoerder ook nog een weg zien te vinden in alle bestaande overheid- en gemeentelijke regelingen en/of toeslagen. Een enorme klus die u zeker niet moet onderschatten.
Wij kunnen het ons erg goed voorstellen dat u er als een berg tegen opziet om alle financiële- en administratieve taken die het beheer van financiën met zich meebrengt, te moeten voeren.
Voor ons is dit niet nieuw. Wij kennen de wegen die bewandeld moeten worden en kunnen samen met u zorgen dat er snel structuur en stabiliteit ontstaat. Wij nemen u graag alle zorgen uit handen en voeren een goede administratie. Op deze administratie heeft uzelf volledig zicht door de software waarmee wij werken. U ontvangt desgewenst eigen inloggegevens zodat u exact kunt zien wat wij doen.

Welke diensten kan Lindersen u bieden:

  • Openen van een beheerrekening op naam van de onder bewind gestelde;
  • Openen van een leefgeldrekening voor de onder bewind gestelde;
  • Aanschrijven van inkomstenverstrekkers zodat inkomen op de beheerrekening wordt overgemaakt en post direct naar ons wordt doorgestuurd. Op deze manier kunnen wij onverwachte ontwikkelingen snel opmerken en een signalerende rol vervullen richting de cliënt;
  • Opstellen van een budgetplan;
  • Opmaken van een boedelbeschrijving en de daarbij behorende jaarlijkse rekening en verantwoording voor de rechtbank;
  • Doen van incidentele betalingen;
  • Doen van belastingaangifte (box1);
  • Het aanvragen van kwijtscheldingen van gemeentelijke belastingen en heffingen.

Uiteraard houden we rekening met persoonlijke wensen. Mocht het bovenstaande voor u interessant zijn, schroom dan niet en neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Contact

Aangesloten bij:

logo groot